УКРАЇНА ТА СВІТ: ПОРІВНЯННЯ МАКРОЕКОНОМІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ РОЗВИТКУ - Семененко, Тетяна; Домрачев, Володимир (Mechanism of an economic regulation, 2017)
У роботі проведено порівняння поточних макроекономічних показників розвитку України та окремих країн торговельних партнерів – валового внутрішнього продукту, темпів інфляції, девальвації, стану поточного рахунку, ставки за кредитами на міжбанківському ринку тощо. Досліджено вплив інфляції на показник валового внутрішнього продукту залежно від економічної ситуації в країні. Визначено неузгодженість дій уряду та Національного банку України як одну з ключових проблем української економіки. Результати порівняльного аналізу вказують шляхи удосконалення економічної, грошово-кредитної та бюджетно-податкової політик у напрямку євроінтеграції. Зокрема, це пов’язано із необхідністю відродження економіки, зниження процентної ставки, рівня інфляції, податкового тиску на виробника; необхідністю забезпечення фінансової стабільності й довіри до національної валюти і банківської системи.