РИЗИК-МЕНЕДЖМЕНТ У СИСТЕМІ РЕКРЕАЦІЙНОГО ЗЕМЛЕКОРИСТУВАННЯ - Андрєєва, Наталя; Малащук, Оксана; Булишева, Дар’я (Mechanism of an economic regulation, 2017)
У дослідженні проводиться діагностика сучасного стану надзвичайних подій різного характеру та ризиків їх настання. Розроблено типологічні ознаки ризиків рекреаційного землекористування, визначено організаційно-економічні аспекти, управлінські рішення ризик- менеджменту екологічних небезпек та надано авторське визначення поняття «ризик-менеджмент землекористування». Обґрунтовано схему організації ризик-менеджменту рекреаційних територій та класифікацію екологічних небезпек, що пов’язані з: сферою виробництва, обігу, споживання; природними катастрофами; природно-техногенними катастрофами; техногенними катастрофами; військовими конфліктами; проявами соціально-політичних конфліктів. Доведено, що рекреаційне землекористування потребує досконалого механізму ризик- менеджменту для забезпечення екологізації відповідного процесу. Наведено пропозиції щодо вдосконалення організації ризик-менеджменту екологічних небезпек та класифікації управлінських рішень ризиками рекреаційного землекористування і екологічних небезпек.