КАПІТАЛІЗАЦІЯ ПОТЕНЦІАЛУ ПІДПРИЄМСТВА - Сабадирьова, Антоніна (Mechanism of an economic regulation, 2017)
Участь у міжнародному поділі праці в умовах глобальної конкуренції актуалізує процес капіталізації підприємства та результат щодо збільшення власного капіталу. У статті розглянуто питання щодо вдосконалення методологічного апарату процесу оцінювання капіталізації потенціалу підприємства в ринковій економіці. При розробленні методологічного апарату процесу оцінювання капіталізації потенціалу підприємства використовуються різноманітні механізми, що виконують процеси, які відрізняються за своїм призначенням. У статті визначена система процесів у розрізі механізмів оцінювання капіталізації потенціалу підприємства: оцінного, організаційно-методичного, дослідницького, програмно-цільового, моделювання. Із точки зору загальнонаукових концепцій сформульовані базові характеристики системи процесів та механізмів оцінювання капіталізації потенціалу підприємства. У статті йде мова про методологічні питання оцінювання капіталізації потенціалу підприємства на основі формування системи процесів у розрізі механізмів оцінювання, які мають програмне забезпечення. Таким чином, розглядаючи питання програмування в управлінській діяльності, стає можливим на сучасній когнітивній основі застосовувати методологічний апарат процесу оцінювання капіталізації потенціалу підприємства в ринковій економіці.