ІНФРАСТРУКТУРА ВЕНЧУРНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ В УКРАЇНІ - Дериколенко, Олександр (Mechanism of an economic regulation, 2017)
У статті запропоновано визначення інфраструктури венчурної діяльності як сукупності інститутів (у широкому розумінні цього слова), що обслуговують потреби венчурних підприємств і забезпечують умови для їх успішного розвитку. Досліджено існуючі класифікації суб’єктів венчурного бізнесу за різними ознаками. Систематизовано інфраструктурні інститути венчурної діяльності промислових підприємств України за видами послуг, які вони надають, за трьома групами: фінансово-кредитні установи, організаційно-технічні суб’єкти господарювання, інформаційно-аналітичні фірми та організації, до кожної з яких віднесено певних суб’єктів (зокрема з новітніми формами господарювання). Визначено функціональні особливості кожного з інфраструктурних суб’єктів та їх роль у венчурній діяльності промислових підприємств, а також структурні особливості інвестиційного середовища венчурної діяльності в Україні у цілому.