ПРОФЕСІЙНА ПІДГОТОВКА СТУДЕНТІВ В ГАЛУЗІ МИТНОЇ СПРАВИ У ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ - Головай, Надія; Ясишена, Валентина; Бей, Сніжана (Mechanism of an economic regulation, 2022)
У статті окреслено важливу роль доскональної підготовки фахівців із питань митної справи та доведено необхідність підвищення їх професійних компетенцій та навичок в умовах розвитку інтеграційних процесів. Встановлено, що сучасні умови економічних відносин, необхідність створення ефективного й надійного способу переміщення товарів, обумовлюють необхідність у впроваджені ефективних інструментів та актуальних підходів до розвитку професійної компетентності кадрового потенціалу митної служби України. Проблеми належної професійної освіти фахівців з митної справи обумовили стрімке нарощування пошуків науковцями та практиками оптимальних форм, методів та засобів навчання, сприяння забезпеченню змістовного наповнення дисциплін, створенні всебічних умов для максимально повного опанування здобувачами професійними знаннями та навиками з обраного фаху.